Over ons

In den beginne

Hier kunt u een stukje geschiedenis lezen over ons prachtige familiebedrijf, welke wij met liefde en passie runnen.
Het transportbedrijf D.Suykerbuyk Transport B.V. is in 1942 opgericht door de heer Dirk Suykerbuyk aan de Duivendrechtsekade te Amsterdam.
Dit was in de oorlogstijd en is destijds opgericht zodat de paarden (hobby van Dirk) niet in beslag genomen zouden worden door de bezetters.
De eerste opdracht was met het rijden van aardappelen, met paard en wagen, voor de firma "Verbena". In de jaren daarna zijn we groente voor de veiling gaan rijden.

In 1949 werd de eerste "vrachtwagen" gekocht. Dit was een dumpwagen waarmee we voor de firma Luycks® (fabrikant van mosterd en tafelzuren) zijn gaan rijden.

Later, in 1954, werd er een Austin aangeschaft voor dit werk en in dit zelfde jaar zijn we ook gaan rijden voor de Koninklijke Maatschappij Wegenbouw Utrecht (KMWU) onder het hoofd van de afdeling Vloeren en Brugdekken en vervoerden toen asfaltbroden naar de bouwplaatsen. Dit gebeurde met platte bakwagens van Austin. Een jaar na de aanschaf van de Austin werd er voor de wegenbouw een Fargo kipper aangeschaft.

1960 was het jaar dat we onze eerste M.A.N kochten, een M.A.N 415 platte bakwagen ingezet voor Amstel en in 1962 zijn we voor Herschi gaan rijden. Voor deze klant is toen een nieuwe M.A.N aangeschaft, een 770 met een GS aanhanger. We hebben 10 jaar lang voor Herschi gereden.

In 1980 neemt Dick Suykerbuyk het roer over van zijn vader waarna er in een korte tijd heel veel geinvesteerd wordt om het sterk verouderde wagenpark te vernieuwen. Dit leidde tot stressvolle jaren met weinig geld maar wel met nieuw materieel. Chauffeurs voelde zich gewaardeerd en ook de bedrijfszekerheid werd enorm verhoogt, iets wat onze klanten ook door begonnen te krijgen en wij steeds meer opdrachten kregen.

Rond 1987 krijgt de afdeling Vloeren en Brugdekken van de KMWU een nieuwe naam; “KWS Multi-Techniek” en deze doen al het gietasfalt werk, iets wat wij tot op heden nog steeds doen en waar wij ons in gespecialiseerd hebben.

De eerste multifunctionele vrachtwagen was een M.A.N 850 met stapelbak en hiermee reden voor de wegenbouw en in de winter (de rustige periode) reden we er bier mee voor de Amstel. Later is Amstel overgegaan in Heineken, waarvoor we naast het vervoer van kratten bier (tot 1993) na een paar jaar ook het werk van het kelderbier (1990-1995) en het paardentransport (1985-2023) kregen.

In 2001 wordt er geïnvesteerd in eigen gietasfaltketels met een neutrale kleur zodat we voor meerdere klanten kunnen rijden. Voor deze tijd hadden alle bedrijven een eigen gietasfaltketel waardoor rijden voor een andere firma niet gewenst was. In de loop der jaren is het aantal ketels flink uitgebreid.

Na een korte stop van het kelderbier zijn we in 2009 voor Heineken de 1000 liter biertanks gaan transporteren en later kwamen daar de aanverwante evenementen artikelen zoals barren, biertappen en koelkasten bij.


Directie

4473@2x 2

Dirk Suykerbuyk

Oprichter 1942
Directeur transport 1942-1980

4474@2x

Dick Suykerbuyk

Directeur transport 1980-2007
Directeur Beheer 1998-heden

dick@dsuykerbuyk.nl

4566@2x

Dave Suykerbuyk

Directeur transport 2007- heden
Directeur Holding 2007- heden

dave@dsuykerbuyk.nl